51 935 933

Jyllandsgade 25 th.
7480 Vildbjerg

cvr-nr 25196767

hej@jensstendahl.dk

Hvordan foregår en individuel terapisession med mig?

 

Det kan være skræmmende at tage til en terapisession, hvis man ikke ved, hvad der skal ske. Så her er et lille indblik i, hvordan en session foregår:

Nogle mennesker frygter ord som traume og terapi. Mange af os forbinder ord som traume med vold, incest eller voldtægt. Men et traume kan være mange ting. Først og fremmest er det en oplevelse, som har sat sig i vores underbevidsthed og er blevet integreret i hele vores krop og sind.

Et eksempel:

En pige på 5 år falder af en hest og brækker hånden. Efter uheldet er det ikke længere sjovt at gå til ridning, pigen prøver at ryste uheldet af sig og forældrene kommer med opmuntrende ord.
Pigen ser måske morens frygt, samtidig med at hun selv er bange. Så begge har fået et traume. Så når datteren fylder 10 år, og de alle sidder ved fødselsdagsbordet og griner ad historien med den brækkede hånd, så er det, fordi at deres hjerner stadig prøver at skabe ro og orden omkring oplevelsen ved at tale om den. Traumet er med stor sandsynlighed stadigvæk aktivt.

Hvordan ville en terapi på dette traume foregå?

Moren ville måske ringe, skrive eller sende en besked om, at jeg skal ringe tilbage. Hun gør det, hun har det bedst med.

Vi tager en kort snak om problemet og aftaler en tid. Der er mulighed for, at de kommer hos mig, eller jeg kommer hjem til dem. Det skal være det, der føles bedst for den enkelte. Når det er børn, plejer jeg at foreslå, at jeg kommer hen til barnets hjem.

Når vi mødes første gang, er der afsat ekstra tid, gerne 2 timer, så der er god tid til lige at mødes, få en kop te eller kaffe og tale om det, der skal ske.

Typisk tager snakken 30 min.

Inden vi går i gang, forklarer jeg om det, der skal ske, så der bliver mest mulig tryghed og ro.

Selve terapien foregår ved, at jeg stiller nogle spørgsmål/sætter ord på angående hændelsen/traumet og samtidig ”tapper” på nogle punkter på kroppen. Der er tappepunkter på hovedet, ryg, kraveben, forsiden af brystet samt hænderne. Når jeg tapper, er det ganske forsigtigt, med små tryk.

Jeg krydstjekker kroppen og underbevidstheden med dette, og hjernen får også lov til at bidrage med spørgsmål og at holde alle boldene i spil. Min opgave er at have overblik, spotte det som er vigtigt i historien, støtte dig til at åbne op, være nærværende og skabe de rammer, som gør, at du kan slippe historien og traumet, og du og din krop igen er i balance.

Under terapien begynder nogle at græde, eller følelserne løber af med dem. Min opgave er at bevare overblikket og rumme det, der sker. Jeg har nul fordomme om mine klienter og føler stor respekt for, at de vælger at lave deres liv om til noget bedre. Jeg føler en stor taknemlighed for den tillid, de viser mig og det, vi oplever sammen.

I starten vil kroppen fortælle en masse. Måske bliver en arm øm, der er uro i et ben eller en fornemmelse af  trykken for brystet. Når vi har arbejdet et stykke tid, vil det aftage og forsvinde helt. For klienten vil det måske være første gang, hvor de mærker deres krop arbejde og fortælle dem en historie.

Når vi afslutter behandlingen, vil de fleste opleve en enorm ro og være afslappet i kroppen og hjernen.

Inden vi skilles, tager vi en kort snak om det, som klienten oplevede, og jeg sørger for, at klienten får indsigten med sig. Det er det, der giver forståelse for episoden, så klienten kan lære sig selv bedre at kende.

Kroppen vil efterfølgende rense ud og kan reagere på mange måder. Der kan forekomme træthed, flere toiletbesøg inden for de næste dage, mens nogle får en mini-influenza, der varer ca. 48 timer. Andre oplever måske en enorm energi. Alt dette er bare et udtryk for, at der er givet slip på noget, der har fyldt meget. Det er en god ide at drikke rigeligt med vand og slappe af.

Efter behandlingen taler vi sammen i telefonen, vi vender og drejer de ting, du vil have en forklaring på.

 

Du er altid velkommen til at kontakte mig, hvis du har spørgsmål efter en behandling.