51 935 933

Jyllandsgade 25 th.
7480 Vildbjerg

cvr-nr 25196767

hej@jensstendahl.dk

Terapi til hele familien

 

Det er muligt at arbejde terapeutisk med problemstillinger, som driller i dagligdagen i familien. Min egen erfaring er, at når tingene er tæt på, er det svært selv at se dem, og man kan have brug for hjælp udefra. Følelserne løber måske af med en, eller også er det ens børn eller partner, der reagerer, og det kan se ud, som om det er dem, der er problemet. Men det kan vise sig at komme et helt andet sted fra, måske stammer problemet helt tilbage fra ens egen barndom.

Jeg kan som terapeut hjælpe med udfordringer i familien. Uanset om det er store eller små ting, der bremser jer, så kan vi relativt hurtigt ændre det. I vil som familie opleve, at I får mere luft, nærvær og en bedre forståelse for at få øje på det, der driller, så I kan forebygge, at konflikterne bygger sig op.

Når I kontakter mig, tager vi først en snak og drøfter tingene, så jeg kan få et ordentligt indblik i problemerne. Jeg arbejder uvildigt med jer, modsat hvis I gik via kommunen for at få hjælp. I bestemmer selv, hvordan og hvor meget I vil bruge mig. Man kan sige, at her er der frit spil til at forsøge at ændre noget, uden at ”bordet fanger”, som det på sin vis ville gøre, hvis man henvendte sig til det offentlige. Det offentlige system i Danmark er meget veludbygget, og der er både fordele og ulemper i dette. Måske har I bare lyst til at smide håndklædet i ringen og gå til læge eller sagsbehandler, hvis jeres familieproblemer har oversteget jeres evner. Men måske har I samtidig en tvivl om, om det er der, hjælpen findes, og hvad medfører det, for hvad sker der så? Hvordan vil en sagsbehandler eller familiekonsulent tolke jeres familie, og hvad vil der blive dokumenteret? Uanset om I bor i betonboligblokke eller på en dyr adresse med en stor bil i carporten, så er mit fokus udelukkende på at hjælpe jer med at skabe ændringer til noget bedre.

Når man i pressen nævner resourcesvage familier, er den generelle opfattelse nok, at det er familier, der bor i en boligblok og har en lav indtægt. Men der kan ligeså vel opstå gnidninger og problemer i velhavende familier. Jeg tænker nok lidt ud af boksen, hvad det angår. Jeg har mærket på egen krop og ved i dag, at de ting, som drillede i min egen familie, havde jeg ikke en kinamands chance for at forstå for 10 år siden. Som mange andre knoklede jeg og min kone for at få tingene til at fungere. Vi havde et barn med hjerteproblemer, så vi fløj ind og ud af sygehuse, samtidig med at jeg drev eget firma. Vi var så presset som familie, og vi begyndte at glide fra hinanden, stadigvæk uden at vi forstod, hvad der skete. I dag forstår jeg det hele meget bedre, har større indsigt i det, og det har ændret min måde at anskue livet og mennesker på.

 

Giv stafetten videre

Som jeg ser det, handler det meget om, hvad vi selv har lært og ikke mindst ikke lært i vores egen barndom. Det er som et stafetløb; vi spæner afsted og knokler for at få det hele til at fungere, men hvis vores forældre ikke kunne give os den stafet, der hed Nærvær, såkan du heller ikke give den stafet videre til dine egne børn. Eller måske har du modtaget nogle stafetter, som du ikke har gavn af, for eksempel frygt eller et ustyrligt temperament.

Så hvorfor kaste sig ind i noget som terapi og ansætte en til at komme og kigge på ”ens rod”?Måske fordi du eller I har tænkt, at det må kunne gøres anderledes, og I har lyst til og brug for en ny vinkel.Og ikke mindst fordi I ønsker at skabe en bedre fremtid for jeres børn og jer selv.

Jeg arbejder ikke med at placere skyld eller ansvar, for jeg tror lige så lidt på det, som jeg tror på skældud i opdragelse. I stedet vil jeg give jer nogle nye værktøjer, som giver jer selvindsigt og forståelse for jeres historie, for det er her, at der findes den information, I har brug for, for at kunne give nogle mere positive stafetter videre til jeres børn, samt få et velfungerende og kærligt familieliv.

Hvis I ikke kan få det til at fungere og har det svært i familien, så gør det jer ikke til en dårlig familie, eller dig til en dårlig forælder eller partner. Noget er nemmere for nogle, men svært for andre. Hvis der aldrig er nogen, der har lært dig at lave bearnaisesauce og undgå, at den skiller eller smager brændt, så er det jo ikke så mærkeligt, hvis du ikke kan finde ud af det. Det gør dig hverken dum eller dårlig. Men hvis du godt kunne tænke dig at lære det og at ændre noget, så handler det om at få den rette vejledning og hjælp, indtil man har lært det. På den måde kan jeg være jeres vejleder og hjælper, så I kan lære det, I aldrig selv har lært og dermed få bedre forudsætninger for ro i jeres familie.

I er velkomne til at ringe eller skrive uforpligtende til mig, så kan vi tage en snak om, hvad der kan gøres.